Blogs i educació

miércoles, 4 de junio de 2008

Els docents no han de quedar al marge de la influència dels blogs com una ferramenta de treball educativa i comunicativa.
La seua flexibilitat el fa que s'hi adapten a qualsevol matèria, assignatura i nivell educatiu.
Se parla d'una alfabetització digital, que implica la capacitat de manipular la tecnologia com un recurs de processament, tractament i producció de la informació, també com a ferramenta de comunicació i per tant de socialització.
Els edublogs són tots aquells weblogs que tenen com a objectiu el suport del procés d'ensenyament-aprenentatge en un context educatiu.
Tant l'educació com els blogs comparteixen una característica fonamental: els dos conceptes poden definir-se com un procés de construcció del coneixement..
Els blogs en el terreny de l'ensenyament no han estat integrats en els programes educatius, ha sigut l'esforç individual d'alguns mestres que han utilitzat els blogs pèr a la comunicació amb els seus alumnes.
Per tant el paper del professor ha de ser de facilitador de l'experimentació i l'aprenentatge.

També el paper dels blogs en els projectes europeus dels nous entorns educatius. La integració dels blogs en aquest projecte ocupa un espai intermedi entre l'ensenyament presencial i E-Learning. Es prevé la creació d'un campus virtual per a l'aprenentatge colaboratiu dins d'una Europa ampliada.

0 comentarios: